Pēc šādas kukurūzas pasniegšanas radinieki jau mēnesi no vietas nāk ciemos. Nevis vāru, bet cepu

Cepeškrāsnī pagatavota kukurūza ar sviestu lauza manu priekšstatu par šo vasaras kārumu. Jo tā ir neticami garda uzkoda!

Šī recepte piedāvā ierasto kukurūzas vārīšanu aizstāt ar tās cepšanu cepeškrāsnī. Un rezultāts ir patiesi gards!

Lai pagatavotu šo ēdienu, jums būs nepieciešama cepeškrāsns un folija. Pirms gatavošanas arī iepriekš izņemiet sviestu no ledusskapja, lai tas kļūst mīksts. Tas ir svarīgs solis, bez kura šo ēdienu vienkārši nevar pagatavot.

Sastāvdaļas:

  • 4 kukurūzas
  • 50-70 g sviesta
  • 0,5 tējkarote paprikas pulveris
  • 0,5 tējkarote karijs
  • Malti ķiploki pēc garšas
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Vispirms noņemiet no kukurūzas visas lapas un citas mizas. Es iesaku to iegādāties tikai ar lapām, jo, pateicoties tām, tā ilgāk uzglabājas un saglabā sulīgumu. Katru kukurūzu pārlauziet vai sagrieziet 2 gabalos.

Atsevišķā bļodā sajauc mīkstu sviestu, sāli, papriku un kariju. Pievieno arī maltus ķiplokus. Ja vēlaties, varat izmantot arī citas garšvielas, bet man ļoti patika šis tandēms kombinācijā ar kukurūzu.

Ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā sakarst līdz 180 grādiem. Pa to laiku katru kukurūzas pusi apsmērējiet ar iegūto sviestu ar garšvielām. Šim nolūkam ir ērti izmantot mīklas otiņu.

Lasi vēl: Jaudīgākais veids, kā saknē atbrīvoties no pelējuma uz sienas

Pēc tam katru kukurūzas pusi ietin folijā. Folijā cepta kukurūza saglabā daudz vairāk vitamīnu nekā vārīta kukurūza. Ēdiens iznāk spilgti dzeltenā krāsā, ļoti aromātisks un garšīgs.

 

Dodiet gatavai kukurūzai laiku atdzist. Pasniedziet sulīgo un aromātisko kukurūzu kopā ar citiem svaigiem dārzeņiem pēc garšas. Labas apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment